Tykkään korvata jauhelihaa soijalla aina silloin tällöin ja yksi lempiruuistani syksyisin on kaalilaatikko. Alla ohjeet helppoon ja nopeaan lihattomaan kaalilaatikkoon.
ainekset:
1 lihaliemikuutio (Fondue chef)
1 keskisuuri kaali
1 rkl siirappia
puuroriisiä
2-3 dl soijarouhetta
2 dl ruokakermaa (esim pippurikermaa)
puolukkahilloa
Leikkaa kaali pieniksi paloiksi tai suikaleiksi, oman maun mukaan.
Laita kattilaan noin 2-3 cm vettä ja laita pilkottu kaali kypsymään sinne.
Lisää siirappia noin 1 ruokalusikallinen joukkoon.
Anna kaalin kypsyä rauhassa. Lisää samalla kaalin ja veden joukkoon puuroriisiä ½-1 desiä.
Laita paistinpannulle vettä ja turvota soijaa hetki siinä.
Laita soijan joukkoon lihaliemikuutio ja mausta makusi mukaan.
Kaalin kypsyttyä siirrä puolet kaalista uuniastiaan ja laita soijarouhe sen joukkoon. Sekoita, ja lisää loppu kaalista päälle. Sekoita koko sörsseliä. Kaada joukkoon ruokakerma ja laita uuniin (175 astetta, noin tunti).
Syö puolukkahillon kanssa.
0 Comments:
Lähetä kommentti